Gillar du att greja med bilen på egen hand?

Den som gillar att meka med bilen på egen hand, bör se till att ha rätt kunskaper. Det finns en hel del bra böcker inom detta område som man kan läsa. Sen är det bra att även läsa bilens instruktionbok så klart. Om man vill greja med bilen är det bra att ha hemma en del verktyg. Det kan vara bra att även ha en Foxwell, som man använder för att söka felkoder med. Sen är det bra att ha ett garage att vara i, samt att man även ser till att man inte rör de saker man inte kan något om.

Smarta tips för laga bil

Det finns faktiskt en mängd roliga och oväntade tips att ta till när man ska greja med bilen. Som att räta ut bucklor med en sugpropp. Det fungerar dock inte om bucklan är större än sugproppen. Ett annat kul tips är att tvätta bilen med hårbalsam. Då får du ett extra skimmer och undviker att vattenränder bildas. Tvätta först bilen med lite diskmedel, vatten och en mikrofiberduk. Efter det blandar du balsam med vatten och tvättar hela bilen. Avsluta med torr handduk. 

Tandkräm är en annan sak man kan ha nytta av på bilen! Då använder man tandkräm till strålkastarna. Man tar lite tandkräm på en mjuk duk, putsar i cirklar, sen är de som nya!

Det är kul att man kan fixa med bilen, genom att använda saker man ändå har hemma, eller hur!

 

27 Apr 2019