Smarta städtips

Städa, det är något vi alla måste göra. I alla fall om vi vill ha hem som är fräscha. Den som pluggar kan boka studentstäd, till bra pris. Men det finns även en massa bra tips och knep på att städa billigt på egen hand. 

Ett bra knep är att köpa hem citroner. De är perfekta för att få bort dåliga lukter med. Det i kylen, skafferiet och i mikron.

Om du vill putsa fönster, köp inte medel, gör ett eget.  Blanda 1 matsked diskmedel och 0,5 deciliter ättika samt. För riktigt smutsiga fönster kan du tillsätta 2 matskedar majsstärkelse.

Det går även att göra egen allrengöring. Ta en tom sprayflaska och fyll den med ättika till en tredjedel. Fyll resten med vatten och några droppar diskmedel.

Fler bra städtips

Ugnen brukar vara riktigt jobbig att få ren. Men det går att göra på enkelt sätt. Det med birkarbonat. Du behöver vatten, sprejflaska, bikarbonat, trasa/disksvamp, en skål. Blanda några skedar bikarbonat med lite vatten i skålen till en pasta. Detta smetar du ut i ugnen. Låt det sedan vara över natten och sedan torkar du av. 

Om det är så att du känner att du hellre anlitar hjälp med städning, så går det utmärkt. Då kan du anlita en bra städfirma. Det går ju använda dig av RUT så det blir billigare för din del. Det går anlita städfirma oavsett om det är hemstädning eller om det är en flyttstädning du behöver hjälp med.

22 Sep 2020